De ce urasc Craciunul...

 Craciunul s-a degradat atat de mult in timp,incat a ajuns sa fie perceput ca o sarbatoare ca oricare alta,in care cadourile,mancarea si zilele libere primeaza.Sunt multi factori pentru care eu una nu suport aceasta sarbatoare.
     Pentru inceput,sunt acei colindatori,care bat din poarta in poarta ce canta in zeflemea cateva strofe dintr-un colind,apoi iti intind mana.Acum vine punctul culminant,caci acestia nu se multumesc cu un covrig si un mar,deoarece au impresia ca efortul supraomenesc merita some "cing cing".Daca nu primesc ceea ce ar trebui,iti arunca o grimasa,urmand ca langa un cos de gunoi sa arunce ce le-ai oferit.
     Un alt lucru care mie imi produce dezgust,este acea bunatate echivalenta cu a unei zane,a oamenilor.Nu inteleg de ce,sau pentru ce,din monstrii se transforma in ingeri,pentru ca nu cred ca minunata sarbatoare i-a induiosat asa de mult.La fel se intampla si cu rudele care vin in ziua de Craciun la masa,doar ca sa manance,rude pe care eu aproape ca nu le cunosc,dar dupa spusele lor,ele au fost foarte devotate emotional mie(De aceea m-au sunat in fiecare an,in fiecare zi si minut).
     Cel de-al treilea factor ce imi alimenteaza ura pentru aceasta sarbatoare,este spiritul acela idiot de a oferi cadouri,de a impodobi un brad care creste foarte greu si de se lafai in tonele de mancare ce pentru stomac sunt grele care te conduc catre cel mai apropiat spital de urgenta.
     In ultimul rand,mai exista si imaginea unui Mos,personaj abstract,care manifesta o iubire nefireasca pentru semeni,iar din cate imi aduc aminte,i-o taiat mainile nevesti-sii...asta da iubire nemarginita.
     Cred ca mai trebuie sa va aduc la cunostiinta ca bradul acela pe care noi il taiem si-l impopotonam cu fel de fel de decoratiuni luci luci,apoi plangem ca n-avem paduri si ni se surpa solul,este obicei pagan.Bineinteles ca este acceptat de Biserica,tot din cauza neintelegerii cu poporul.
     A da,nici sarmalele alea pline de grasime nu sunt specificice romanesti,ce-avem noi e doar Pomana lui Gigel.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cerul

Într-un sfârșit

Ultimul dans